Zupa pomidorowa

bardzo smaczna i lekka zupa. Spodoba się wszystkim bez wyjątku). Próbować
EugeniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 71 % 5 g
29 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

ugotuj pierś z kurczaka, dopraw solą. Opłucz jęczmień.

30 minut przed gotowością piersi wlej jęczmień do bulionu, gotuj przez 20 minut.

ułóż pierś, podziel na kawałki. Wlać pokrojone ziemniaki i pomidory do bulionu, pokrojone na 2 części.

gotuj przez kolejne 15 minut. Następnie włóż kawałki piersi i zioła do zupy. Odstaw na 15 minut. To wszystko, zupa jest gotowa. Smacznego.)))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy