zupa pomidorowa
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
ugotuj pierś z kurczaka, dopraw solą. Opłucz jęczmień.
30 minut przed gotowością piersi wlej jęczmień do bulionu, gotuj przez 20 minut.
ułóż pierś, podziel na kawałki. Wlać pokrojone ziemniaki i pomidory do bulionu, pokrojone na 2 części.
gotuj przez kolejne 15 minut. Następnie włóż kawałki piersi i zioła do zupy. Odstaw na 15 minut. To wszystko, zupa jest gotowa. Smacznego.)))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g