Sałatka z zielonym groszkiem, paluszkami krabowymi i jajkiem

Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka będzie pasować do świątecznego stołu. Zrobiłem tę sałatkę na dzień dżemu. Schrumkali przed drugim daniem:)
AigulAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 26 % 5 g
węglowodany 37 % 7 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Ugotuj jajka.
2. Otwórz słoik groszku i wlej do miski.
3. Pokrój paluszki krabowe w kostkę i dodaj do groszku.
4. Ugotowane jajka pokroić w kostkę i dodać do groszku i paluszków krabowych.
5. Dodaj śmietanę do powstałej mieszanki, sól i wymieszaj.
6. W razie potrzeby możesz dodać zielenie lub udekorować wierzch.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy