Sałatka z zielonym groszkiem, paluszkami krabowymi i jajkiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Ugotuj jajka.
2. Otwórz słoik groszku i wlej do miski.
3. Pokrój paluszki krabowe w kostkę i dodaj do groszku.
4. Ugotowane jajka pokroić w kostkę i dodać do groszku i paluszków krabowych.
5. Dodaj śmietanę do powstałej mieszanki, sól i wymieszaj.
6. W razie potrzeby możesz dodać zielenie lub udekorować wierzch.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g