sok żurawinowy z miodem

Super zdrowy napój. Koniecznie ugotuj! Nic nie jest tak orzeźwiające w letnim upale jak szklanka chłodnego napoju jagodowego! Podany przepis nie przewiduje obróbki cieplnej - wszystko jest przygotowywane do maksimum szybko i prosto. Ale okazuje się bardzo smaczny i zdrowy!
Amaliya-mamaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 4 g
17 kcal
IG: 25 / 0 / 75

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 min

1. Jagody są myte, parzone wrzącą wodą.

2. Zetrzyj czystą żurawinę tłuczkiem (możesz zmielić w blenderze).

3. Dodaj chłodną wodę pitną do powstałego puree, wymieszaj.

4. Dodaj płynny miód do napoju owocowego, wymieszaj.

5. Filtrujemy napój przez sito i wlewając do dzbanka wysyłamy do lodówki.

sok jagodowy jest gotowy do spożycia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy