krem mascarpone i mleko skondensowane

po prostu cudownie lekki i przewiewny krem do ciasta! Miłośnicy słodkich wypieków z pewnością pokochają ten krem. Gotowanie jest bardzo proste, a wynik przekracza wszelkie oczekiwania. W torcie krem ujawnia nowe nuty smakowe, dzięki czemu kulinarne dzieło jest wyjątkowe. Spróbuj, zajmie ci to nie więcej niż 10-15 minut!
Amaliya-mamaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 44 % 27 g
węglowodany 48 % 29 g
378 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 min

1. Włóż ser mascarpone do głębokiej miski.
2. Ubij mascarpone do puszystości i jednorodności.
3. Dodaj trochę skondensowanego mleka do ubitego sera, ubij. Kontynuuj dodawanie skondensowanego mleka w częściach i ubijaj, aż krem osiągnie pożądaną konsystencję.
4. Posmakuj kremu i w razie potrzeby dodaj cukier puder. Na tym samym etapie dodaj wanilinę. Ubij wszystko ponownie.

wszystko, krem jest gotowy!
pyszne ciasta dla ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ser mascarpone - 412   kcal/100g

Podobne przepisy