nadzienie twarogowe z dżemem i orzechami do naleśników i naleśników

Szybkie nadzienie z twarogu z dżemem i orzechami na naleśniki. To nadzienie twarogowe gotuje się szybko, bez dodawania jajek, naleśniki z takim nadzieniem nie muszą być smażone. Gotowe naleśniki z nadzieniem twarogowym są bardzo smaczne, miękkie, delikatne, pachnące. Nadzienie z twarogu można przygotować z dodatkiem różnych dżemów, ale tylko wystarczająco gęstych, a nie płynnych, ponieważ samo nadzienie powinno zachować swój kształt i nie rozprzestrzeniać się.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 13 g
tłuszcze 27 % 10 g
węglowodany 38 % 14 g
200 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne i szybkie nadzienie do naleśników, potrzebujemy twarogu, cukru, odrobiny waniliny, dżemu morelowego i orzechów włoskich. Wymagana ilość wskazanych produktów jest golona zgodnie z listą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż twaróg do pojemnika, wlej do niego cukier i wanilinę i wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj posiekane ziarna orzechów włoskich do twarogu. Można je zmiażdżyć w moździerzu lub zmielić w młynku lub młynku do kawy. Twarożek dokładnie ugniatamy widelcem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz do twarogu z orzechami rozprowadzamy dżem morelowy i dobrze ugniatamy. W razie potrzeby masę twarogową można zmielić za pomocą blendera zanurzeniowego.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nadzienie twarogowe do naleśników jest gotowe, pozostaje tylko wypełnić nim naleśniki i podać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g

Podobne przepisy