nadzienie twarogowe z dżemem i orzechami do naleśników i naleśników
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne i szybkie nadzienie do naleśników, potrzebujemy twarogu, cukru, odrobiny waniliny, dżemu morelowego i orzechów włoskich. Wymagana ilość wskazanych produktów jest golona zgodnie z listą.
Krok 2:
Włóż twaróg do pojemnika, wlej do niego cukier i wanilinę i wymieszaj.
Krok 3:
Następnie dodaj posiekane ziarna orzechów włoskich do twarogu. Można je zmiażdżyć w moździerzu lub zmielić w młynku lub młynku do kawy. Twarożek dokładnie ugniatamy widelcem.
Krok 4:
Teraz do twarogu z orzechami rozprowadzamy dżem morelowy i dobrze ugniatamy. W razie potrzeby masę twarogową można zmielić za pomocą blendera zanurzeniowego.
Krok 5:
Nadzienie twarogowe do naleśników jest gotowe, pozostaje tylko wypełnić nim naleśniki i podać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g