skład / składniki
metoda gotowania
smażona kapusta z mięsem na patelni to zwykłe i zwyczajne danie, Wiele osób je gotuje i uwielbia. Do smażenia przygotuj mięso wieprzowe - lepiej z tłuszczem (na przykład z szyi lub żeber z chrząstką), dojrzałą białą kapustą (młoda będzie gotowa znacznie wcześniej, weź pod uwagę), cebulą dla kompletności smaku, solą i czarnym pieprzem, natką pietruszki.
1. Opłucz mięso, osusz serwetką, pokrój na średnie kawałki. Jeśli na mięsie jest wystarczająco dużo tłuszczu, możesz na nim usmażyć, jeśli to za mało, dodaj olej.
2. Na oleju lub tłuszczu szybko usmaż mięso.
3. Dodaj cebulę pokrojoną w półpierścienie do mięsa i wymieszaj.
4. Posiekaj kapustę i dodaj do patelni z mięsem, szybko wymieszaj, pozwól kapuście "chwycić", przykryj patelnię pokrywką i smaż trochę pod pokrywką.
5. Zdejmij pokrywkę i doprowadź naczynie do ugotowania. Dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki.
podawaj udekorowane natką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g