smażone krążki twarogu na patelni
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wsyp mąkę do miski i zetrzyj mrożone masło na grubej tarce.
Krok 2:
Dodaj proszek do pieczenia, cukier waniliowy, szczyptę soli i twarożek.
Krok 3:
Zagnieść ciasto, nie powinno przyklejać się do rąk.
Krok 4:
Rozwałkuj część ciasta i użyj foremki do wycinania kubków.
Krok 5:
Rozgrzej patelnię, wlej olej roślinny i usmaż podkładki z obu stron. Ułóż gotowe twarogi na papierowej serwetce.
Krok 6:
Gdy ostygną, udekoruj je cukrem pudrem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g