smażone bułki z cukinii z twarogiem i ziołami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Cukinię obrać i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. 2. Posyp cukinię solą i pieprzem i pozostaw na 30 minut. 3.
Krok 3:
Posyp cukinię solą i pieprzem i pozostaw na 30 minut.
Krok 4:
Farsz.
Krok 5:
Przełóż czosnek przez prasę. Umyj warzywa, osusz i drobno posiekaj. Połącz twaróg, śmietanę, czosnek i zioła i dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Połącz twaróg, śmietanę, czosnek i zioła.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Zwiń każdy talerz cukinii w mące.
Krok 9:
I smaż na oleju roślinnym z obu stron na złoty kolor.
Krok 10:
Posmaruj każdy plasterek cukinii równomiernie nadzieniem twarogowym i zwiń.
Krok 11:
W ten sam sposób uformuj Pozostałe bułki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g