smażona cukinia Curry
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Rozgrzej olej w rondlu, dodaj kminek, nasiona gorczycy czarnej i smaż przez 1 minutę.
2. Dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę i smaż na złoty kolor na średnim ogniu, około 2 minuty, dodaj czosnek i smaż przez kolejną 1 minutę.
3. Dodaj obrane pomidory do własnego soku i wymieszaj, smaż przez 2 minuty.
4. Dodaj imbir, zielone chili, płatki czerwonej papryki, kurkumę i sól, wszystko dobrze wymieszaj i smaż przez 2-3 minuty.
5. Dodaj pokrojoną cukinię, dobrze wymieszaj i przykryj, gotuj na małym ogniu przez 35-40 minut.
6. Dodaj przyprawę garam masala, wymieszaj, wyłącz ogień i posyp świeżą kolendrą. Podawać z gotowanym ryżem. Smażona cukinia Curry & nbsp;gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Garam Masala - 379 kcal/100g