smażona cukinia Curry

smażona cukinia w stylu indyjskim. Delikatny miąższ smażonej cukinii w połączeniu z curry, dojrzałymi pomidorami, złotą cebulą i przyprawami, takie danie będzie kulinarnym wydarzeniem każdego obiadu lub kolacji, zwłaszcza że jego przygotowanie zajmie bardzo mało czasu. A jednak najważniejszą przyprawę do potraw kuchni indyjskiej garam masala można teraz łatwo kupić w Rosji. Smacznego

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 67 % 6 g
41 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Rozgrzej olej w rondlu, dodaj kminek, nasiona gorczycy czarnej i smaż przez 1 minutę.
2. Dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę i smaż na złoty kolor na średnim ogniu, około 2 minuty,  dodaj czosnek i smaż przez kolejną 1 minutę.
3. Dodaj obrane pomidory do własnego soku i wymieszaj, smaż przez 2 minuty.
4. Dodaj imbir, zielone chili, płatki czerwonej papryki, kurkumę i sól, wszystko dobrze wymieszaj i smaż przez 2-3 minuty.
5. Dodaj pokrojoną cukinię, dobrze wymieszaj i przykryj, gotuj na małym ogniu przez 35-40 minut.
6. Dodaj przyprawę garam masala, wymieszaj, wyłącz ogień i posyp świeżą kolendrą. Podawać z gotowanym ryżem. Smażona cukinia Curry & nbsp;gotowa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Garam Masala - 379   kcal/100g

Podobne przepisy