grillowane kanapki z pomidorami i serem

smaczniejsza i szybsza przekąska jest trudna do wymyślenia. W końcu wszystkie produkty, które są w przepisie, często znajdują się w gospodarstwie domowym. Proces trwa kilka minut. A wynik zaimponuje nawet smakoszowi, który jest wyrafinowany. Pięknie przygotowana i udekorowana smażona kanapka z pomidorami i serem będzie pasować nie tylko do codziennego menu-w domu, w biurze czy na studiach. Zobacz, jak jest atrakcyjny, posmakuj i zdaj sobie sprawę, że ma miejsce na świątecznym stole. Podajemy jako osobne danie lub dodatek do pierwszego dania. Może stać się jeszcze bardziej soczysty i smaczniejszy, jeśli podlejesz go na przykład sosem pomidorowym lub serowym.
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 36 % 17 g
węglowodany 47 % 22 g
274 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zacznijmy od pokrojenia plasterków bochenka lub bułki. Ich szerokość powinna wynosić nieco ponad 1 cm, wtedy wszystko będzie miało czas na usmażenie-zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz. Nie martw się, jeśli bochenek jest świeży. Ale kiedy będzie musiał zostać wciśnięty, będzie się dobrze zachowywał.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Teraz zetrzyj twardy ser. Lepiej wybrać średnią tarkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż ser do miski i zacznij dodawać do niego resztę jedzenia. Najpierw weź jajko. Posyp solą i przyprawami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj majonez – wystarczy jedna łyżka. Tak, możesz dodać śmietanę, ale majonez w tej sytuacji doda ostrości. Wymieszaj wszystko i dodaj drobno posiekany czosnek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pozostaje nam wszystko wymieszać i przejść do dalszych kroków. Położyłem już patelnię na kuchence, położyłem masło i posmarowałem bułkę od wewnątrz powstałą pastą. Na drugim plasterku położyłem dwa kółka pomidora (żałowałem, że nie pokroiłem grubszych kółek).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po obfitym pokryciu obu kawałków z zewnątrz tą mieszanką wyślemy smażyć na patelni, na której olej już się kruszy. Natychmiast naciśnij kanapkę czymś na wierzchu, aby pozostała nienaruszona. Zrobimy to samo z drugiej strony. Smażyć, aż bułka się zrumieni i ugotuje wewnętrzne nadzienie. Prawdopodobnie nadal słuszne jest to, że cienko pokroiłam pomidory!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na koniec umieściłem drugą część porcji pomidora na patelni, drobno posiekając. I wpuściła lekko. Położyłem kawałki na wierzchu i posypałem startym serem. Pyszne!

i więcej porad

Nie bój się posmarować plasterków bułki masą serową – pięknie się piecze zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz, nadając kanapce jasność i apetyczny wygląd.

pomidor jest zarówno nadziewany, jak i uzupełniany na górze, co świetnie wygląda, a następnie jest spożywany.

rozłóż gorącą kanapkę bez jajka. Dzięki temu kanapka będzie jeszcze bardziej chrupiąca. Ale jajko dobrze powstrzymuje ser i inne składniki oraz sprawia, że gotowy produkt jest bardziej miękki i delikatny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal / 100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal / 100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal / 100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal / 100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Sałata Lodowa - 14   kcal/100g

Podobne przepisy