skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Zacznijmy od pokrojenia plasterków bochenka lub bułki. Ich szerokość powinna wynosić nieco ponad 1 cm, wtedy wszystko będzie miało czas na usmażenie-zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz. Nie martw się, jeśli bochenek jest świeży. Ale kiedy będzie musiał zostać wciśnięty, będzie się dobrze zachowywał.
Krok 2:

Teraz zetrzyj twardy ser. Lepiej wybrać średnią tarkę.
Krok 3:

Włóż ser do miski i zacznij dodawać do niego resztę jedzenia. Najpierw weź jajko. Posyp solą i przyprawami.
Krok 4:

Dodaj majonez – wystarczy jedna łyżka. Tak, możesz dodać śmietanę, ale majonez w tej sytuacji doda ostrości. Wymieszaj wszystko i dodaj drobno posiekany czosnek.
Krok 5:

Pozostaje nam wszystko wymieszać i przejść do dalszych kroków. Położyłem już patelnię na kuchence, położyłem masło i posmarowałem bułkę od wewnątrz powstałą pastą. Na drugim plasterku położyłem dwa kółka pomidora (żałowałem, że nie pokroiłem grubszych kółek).
Krok 6:

Po obfitym pokryciu obu kawałków z zewnątrz tą mieszanką wyślemy smażyć na patelni, na której olej już się kruszy. Natychmiast naciśnij kanapkę czymś na wierzchu, aby pozostała nienaruszona. Zrobimy to samo z drugiej strony. Smażyć, aż bułka się zrumieni i ugotuje wewnętrzne nadzienie. Prawdopodobnie nadal słuszne jest to, że cienko pokroiłam pomidory!
Krok 7:

Na koniec umieściłem drugą część porcji pomidora na patelni, drobno posiekając. I wpuściła lekko. Położyłem kawałki na wierzchu i posypałem startym serem. Pyszne!
i więcej porad
Nie bój się posmarować plasterków bułki masą serową – pięknie się piecze zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz, nadając kanapce jasność i apetyczny wygląd.
pomidor jest zarówno nadziewany, jak i uzupełniany na górze, co świetnie wygląda, a następnie jest spożywany.
rozłóż gorącą kanapkę bez jajka. Dzięki temu kanapka będzie jeszcze bardziej chrupiąca. Ale jajko dobrze powstrzymuje ser i inne składniki oraz sprawia, że gotowy produkt jest bardziej miękki i delikatny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal / 100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal / 100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Sałata Lodowa - 14 kcal/100g



