kotlety z paluszków krabowych

jeśli lubisz paluszki krabowe, zrób te kotlety. Zwykle przygotowujemy przekąski i sałatki z paluszków krabowych. Ale gorące potrawy są nie mniej smaczne. Jedną z nich proponuję. To są kotlety. Przygotowanie ich jest bardzo szybkie i łatwe. A wynik z pewnością ucieszy.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 8 g
tłuszcze 43 % 18 g
węglowodany 38 % 16 g
260 kcal
IG: 31 / 0 / 69

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Aby przygotować kotlety z paluszków krabowych, potrzebujemy: paluszków krabowych, jajka, bułki tartej, majonezu, czarnego pieprzu i soli.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Paluszki krabowe bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na średniej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Majonez połączyć z 3 łyżkami. bułka tarta i wymieszać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj paluszki krabowe i jajko do mieszanki majonezu. Sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dokładnie wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Uformuj małe okrągłe placki z powstałej masy. Lepiej jest je formować mokrymi rękami, w przeciwnym razie mięso mielone przyklei się do dłoni. Zwiń je ze wszystkich stron w pozostałej bułce tartej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smaż placki krabowe na patelni na oleju roślinnym z obu stron, aż będą złotobrązowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kotlety z paluszków krabowych można podawać ze śmietaną. Smacznego!

paluszki krabowe jako produkt mocno wkroczyły w nasze życie, chociaż w ogóle nie mają kraba. Ta piękna imitacja często staje się wspaniałym dodatkiem do sałatek. Można je spożywać po prostu, przynoszą niewątpliwe korzyści dla organizmu, ale musisz wybrać odpowiedni produkt, aby zadowolić go smakiem.

paluszki krabowe to tylko imitacja mięsa kraba. Produkt zawiera wiele składników, które zostały sprasowane w tej formie, a następnie pomalowane na Czerwono, podobnie jak skorupa mięsa kraba. Ten produkt jest tak często używany, ponieważ jest bardziej przystępny cenowo, jest dodawany do sałatek z owoców morza i podobnych potraw. Jest już w pełni gotowy do użycia. Najczęściej sprzedawany zamrożony, wystarczy rozmrozić i można go jeść bez dalszego przygotowania.

paluszki krabowe, znane również jako kanikama, zostały pierwotnie wyprodukowane w Japonii w 1973 roku jako sztuczne mięso kraba. Pierwsze wyprodukowane i opatentowane imitacje mięsa pochodziły od firmy Osaka Suisan w 1974.

dwa lata później produkt został wprowadzony w Kalifornii w USA. Później canikama stał się znany w Japonii, a kilka lat później na rynku międzynarodowym w postaci paluszków krabowych, paluszków oceanicznych, nóg morskich.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy