skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Aby przygotować kotlety z paluszków krabowych, potrzebujemy: paluszków krabowych, jajka, bułki tartej, majonezu, czarnego pieprzu i soli.
Krok 2:
Paluszki krabowe bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na średniej tarce.
Krok 3:
Majonez połączyć z 3 łyżkami. bułka tarta i wymieszać.
Krok 4:
Dodaj paluszki krabowe i jajko do mieszanki majonezu. Sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj.
Krok 5:
Dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
Uformuj małe okrągłe placki z powstałej masy. Lepiej jest je formować mokrymi rękami, w przeciwnym razie mięso mielone przyklei się do dłoni. Zwiń je ze wszystkich stron w pozostałej bułce tartej.
Krok 7:
Smaż placki krabowe na patelni na oleju roślinnym z obu stron, aż będą złotobrązowe.
Krok 8:
Kotlety z paluszków krabowych można podawać ze śmietaną. Smacznego!
paluszki krabowe jako produkt mocno wkroczyły w nasze życie, chociaż w ogóle nie mają kraba. Ta piękna imitacja często staje się wspaniałym dodatkiem do sałatek. Można je spożywać po prostu, przynoszą niewątpliwe korzyści dla organizmu, ale musisz wybrać odpowiedni produkt, aby zadowolić go smakiem.
paluszki krabowe to tylko imitacja mięsa kraba. Produkt zawiera wiele składników, które zostały sprasowane w tej formie, a następnie pomalowane na Czerwono, podobnie jak skorupa mięsa kraba. Ten produkt jest tak często używany, ponieważ jest bardziej przystępny cenowo, jest dodawany do sałatek z owoców morza i podobnych potraw. Jest już w pełni gotowy do użycia. Najczęściej sprzedawany zamrożony, wystarczy rozmrozić i można go jeść bez dalszego przygotowania.
paluszki krabowe, znane również jako kanikama, zostały pierwotnie wyprodukowane w Japonii w 1973 roku jako sztuczne mięso kraba. Pierwsze wyprodukowane i opatentowane imitacje mięsa pochodziły od firmy Osaka Suisan w 1974.
dwa lata później produkt został wprowadzony w Kalifornii w USA. Później canikama stał się znany w Japonii, a kilka lat później na rynku międzynarodowym w postaci paluszków krabowych, paluszków oceanicznych, nóg morskich.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g