szaszłyki na blasze do pieczenia w piekarniku wieprzowym

bardzo smaczne i proste, gotowane bez grilla! Szaszłyki wieprzowe na blasze do pieczenia w piekarniku nie są gorsze niż na węglach. Jedyną rzeczą jest to, że nie ma zapachu mgiełki. Ale jeśli chcesz, możesz go również dodać za pomocą płynnego dymu!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 13 g
tłuszcze 53 % 17 g
węglowodany 6 % 2 g
212 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić szaszłyki na blasze do pieczenia w piekarniku wieprzowym? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do mięsa wieprzowego wybierz szyję lub polędwicę. Takie mięso nie będzie suche po upieczeniu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso na małe kawałki, około 3*3 lub 4 * 4 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę, opłucz w chłodnej wodzie i drobno posiekaj. Pamiętaj o pokrojonej cebuli rękami, aby szybciej wypuściła sok. Dodaj cebulę do miski do mięsa. Tutaj dodaj przyprawy do mięsa i suszoną bazylię. Jako przyprawę używam mieszanki mielonej papryki. Ale suszoną bazylię można całkowicie zastąpić innymi suszonymi aromatycznymi ziołami. Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw na 2-3 godziny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drewniane szaszłyki nadają się do gotowania szaszłyków. Podczas marynowania szaszłyków namocz szaszłyki w wodzie. Będą nasączone wodą i nie przypalą się podczas pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pod koniec marynowania dodaj sól do mięsa i wymieszaj. Połóż mięso na szaszłykach i umieść na blasze do pieczenia. Wybierz blachę do pieczenia, aby mięso było na wadze. Umieść kebaby w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na 25-30 minut. Skoncentruj się na piekarniku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe kebaby się zrumienią. Przenieś je na półmisek i podawaj. Smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy. 

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy