linie z kurczakiem i boczkiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
grzyb jest uważany za warunkowo jadalny i wymaga obowiązkowego przygotowania. Polega na gotowaniu w osolonej wodzie przez pół godziny, po czym grzyby należy wrzucić do durszlaka i dobrze spłukać, a następnie wycisnąć. W razie wątpliwości możesz gotować grzyby trzy razy, doprowadzając je do wrzenia dwa razy i spuszczając wodę.
podczas gotowania grzybów umyj, osusz i pokrój filet z kurczaka. Podsmaż na złoty kolor na maśle wraz z boczkiem pokrojonym na małe kawałki. Dodaj ugotowane i posiekane grzyby, smaż wszystko razem przez 5-10 minut.
umieść posiekany Por na patelni, lekko posyp mąką, wlej mleko. Dodaj sól. Dusić wszystko razem przez kilka minut, po czym gotowe danie można podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Grzyby - 24 kcal/100g