risotto z jęczmienia perłowego z warzywami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do walki!
Krok 2:
Usmaż jęczmień perłowy na oliwie z oliwek.
Krok 3:
Dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę.
Krok 4:
Dodaj drobno posiekaną czerwoną cebulę.
Krok 5:
Dodaj posiekaną czerwoną paprykę.
Krok 6:
Dodaj cukinię, posiekany czosnek i liść laurowy.
Krok 7:
Stopniowo, mieszając, wlewaj części bulionu warzywnego. Wlej wino w ten sam sposób.
Krok 8:
Finita!Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Bulion warzywny - 13 kcal/100g