risotto z jęczmienia perłowego z warzywami

pożywne danie dla wegetarian! . Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 27 % 6 g
węglowodany 64 % 14 g
125 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do walki!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Usmaż jęczmień perłowy na oliwie z oliwek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj drobno posiekaną czerwoną cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj posiekaną czerwoną paprykę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj cukinię, posiekany czosnek i liść laurowy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Stopniowo, mieszając, wlewaj części bulionu warzywnego. Wlej wino w ten sam sposób.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Finita!Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Bulion warzywny - 13   kcal/100g

Podobne przepisy