mielony stek cielęcy

wspaniały wybór na świąteczny stół lub rodzinny obiad!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 15 g
tłuszcze 58 % 23 g
węglowodany 5 % 2 g
271 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 50 min

jeśli przepuścisz smalec, cielęcinę i drobno posiekaną smażoną cebulę przez maszynę do mięsa, pozostaje mi tylko doprawić mięso mielone pieprzem i solą, a także wlać trochę wody i wszystko wymieszać. Tak więc farsz jest gotowy na cudowny posiekany stek cielęcy, z którego przepisem kulinarnym zapoznał mnie przyjaciel kucharza, którego imprezy są zawsze świętem smaku. Następnie formuję okrągłe, wystarczająco duże steki z mięsa mielonego i podgrzewam stopiony tłuszcz wieprzowy na patelni. Steki kładę na patelni i smażymy je na umiarkowanym ogniu, aż będą ugotowane. Twardy ser zetrzyj drobną tarką i rozpuść w kuchence mikrofalowej. Przenoszę Jedzenie na metalową tacę i polewam płynem powstałym podczas smażenia, a także serem stopionym w kuchence mikrofalowej. Zawsze staram się podawać posiekane steki cielęce z letnią sałatką z cebuli Jałty, pomidorów i ogórków oraz smażonymi ziemniakami. To jedzenie jest dobre dla wszystkich, ale tylko wtedy, gdy je smażysz, rozpala się szalony apetyt i musisz podjadać kiełbasę po drodze, ponieważ jest to całkowicie niemożliwe do zniesienia. Ale to efekt uboczny wszystkich gadżetów i pozostaje tylko pogodzić się z tym. Życzyć " smacznego!"w tym przypadku jest to całkowicie zbędne, z wyjątkiem uprzejmości, apetyt WSZYSTKICH będzie po prostu Wilczy, nawet jeśli wcześniej wszyscy goście niedawno jedli obiad.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 896   kcal/100g

Podobne przepisy