skład / składniki
metoda gotowania
jeśli przepuścisz smalec, cielęcinę i drobno posiekaną smażoną cebulę przez maszynę do mięsa, pozostaje mi tylko doprawić mięso mielone pieprzem i solą, a także wlać trochę wody i wszystko wymieszać. Tak więc farsz jest gotowy na cudowny posiekany stek cielęcy, z którego przepisem kulinarnym zapoznał mnie przyjaciel kucharza, którego imprezy są zawsze świętem smaku. Następnie formuję okrągłe, wystarczająco duże steki z mięsa mielonego i podgrzewam stopiony tłuszcz wieprzowy na patelni. Steki kładę na patelni i smażymy je na umiarkowanym ogniu, aż będą ugotowane. Twardy ser zetrzyj drobną tarką i rozpuść w kuchence mikrofalowej. Przenoszę Jedzenie na metalową tacę i polewam płynem powstałym podczas smażenia, a także serem stopionym w kuchence mikrofalowej. Zawsze staram się podawać posiekane steki cielęce z letnią sałatką z cebuli Jałty, pomidorów i ogórków oraz smażonymi ziemniakami. To jedzenie jest dobre dla wszystkich, ale tylko wtedy, gdy je smażysz, rozpala się szalony apetyt i musisz podjadać kiełbasę po drodze, ponieważ jest to całkowicie niemożliwe do zniesienia. Ale to efekt uboczny wszystkich gadżetów i pozostaje tylko pogodzić się z tym. Życzyć " smacznego!"w tym przypadku jest to całkowicie zbędne, z wyjątkiem uprzejmości, apetyt WSZYSTKICH będzie po prostu Wilczy, nawet jeśli wcześniej wszyscy goście niedawno jedli obiad.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 896 kcal/100g