skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wszyscy na pewno próbowali jedzenia takiego jak wątroba. A kto musiał spróbować ciasta wątrobowego? Jeśli nadal nie wiesz, jak ugotować to danie, to specjalnie dla ciebie mówię o tym przepisie kulinarnym.
więc na początek Śpiewaj i susz wątrobę(miałem wątrobę wołową). Teraz przepuszczamy go przez maszynę do mięsa lub mielimy w blenderze. Następnie dodaj do wątroby jaja kurze, przesianą mąkę, sól i pieprz do smaku, wszystko wymieszaj.
teraz smaż naleśniki wątrobowe na rozgrzanej patelni na oleju. Okazuje się, że około 9 sztuk, jeśli usmażysz na patelni o średnicy 20 cm. & nbsp;
oddzielnie rozgrzej olej na patelni, usmaż posiekaną cebulę, a następnie marchewkę. Po usmażeniu grzybów. Możesz to zrobić razem i osobno.
wyciśnij czosnek do majonezu.
posmaruj ciepły naleśnik wątrobowy majonezem, połóż jedno nadzienie na wierzchu (na przykład marchewkę z cebulą), Zamknij drugim naleśnikiem + majonez + drugie nadzienie (grzyby z cebulą). I tak zbieramy całe ciasto.
najwyższy naleśnik nie jest jeszcze nasmarowany. Przykryj ciasto talerzem i opuść ładunek na talerz, aby wszystkie naleśniki się skleiły.
zetrzyj białka i żółtka. Również trzy sery na średniej tarce, połącz z białkami, włóż majonez, wymieszaj, posmaruj boki ciasta.
posmaruj wierzch ciasta majonezem i posyp żółtkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g