ciasto naleśnikowe z wątróbką

pyszne ciasto wątrobowe z nadzieniem warzywnym-idealne na wakacje! Bardzo podobało mi się takie nadzienie, a ciastka z wątroby są bardzo smaczne. Smaczna i sycąca przekąska. Bardzo podobało mi się połączenie marchewki z cebulą i grzybami. Tak, dobrze słyszałeś. Nie bez powodu przepis na ciasto wątrobowe o tak mówiącej nazwie. Oprócz wątroby są różne warzywa i te same grzyby. Obie, a także odmiana wątroby, można dowolnie łączyć w różnych odmianach, według smaku kucharza. Gotowy przepis na ciasto wątrobowe ze zdjęciem jest wynikiem jednej z takich losowych kombinacji wybranych w procesie gotowania.
lakshmi-777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 10 g
tłuszcze 40 % 12 g
węglowodany 27 % 8 g
180 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

wszyscy na pewno próbowali jedzenia takiego jak wątroba. A kto musiał spróbować ciasta wątrobowego? Jeśli nadal nie wiesz, jak ugotować to danie, to specjalnie dla ciebie mówię o tym przepisie kulinarnym.

więc na początek Śpiewaj i susz wątrobę(miałem wątrobę wołową). Teraz przepuszczamy go przez maszynę do mięsa lub mielimy w blenderze. Następnie dodaj do wątroby jaja kurze, przesianą mąkę, sól i pieprz do smaku, wszystko wymieszaj. 

teraz smaż naleśniki wątrobowe na rozgrzanej patelni na oleju. Okazuje się, że około 9 sztuk, jeśli usmażysz na patelni o średnicy 20 cm. & nbsp;

oddzielnie rozgrzej olej na patelni, usmaż posiekaną cebulę, a następnie marchewkę. Po usmażeniu grzybów. Możesz to zrobić razem i osobno.

wyciśnij czosnek do majonezu.

posmaruj ciepły naleśnik wątrobowy majonezem, połóż jedno nadzienie na wierzchu (na przykład marchewkę z cebulą), Zamknij drugim naleśnikiem + majonez + drugie nadzienie (grzyby z cebulą). I tak zbieramy całe ciasto.

najwyższy naleśnik nie jest jeszcze nasmarowany. Przykryj ciasto talerzem i opuść ładunek na talerz, aby wszystkie naleśniki się skleiły.

zetrzyj białka i żółtka. Również trzy sery na średniej tarce, połącz z białkami, włóż majonez, wymieszaj, posmaruj boki ciasta.

posmaruj wierzch ciasta majonezem i posyp żółtkami.
  

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g

Podobne przepisy