skład / składniki
metoda gotowania
szczerze mówiąc, trudno mi zapisać się do Klubu Miłośników wątroby. Ale kiedy znalazłem ten przepis kulinarny, nie mogłem pomóc, ale ugotowałem to danie.
przede wszystkim obieramy cebulę, kroimy w cienkie pierścienie, solimy i myj rękami. Po 10 minutach cebulę należy spłukać i poczekać, aż woda spłynie. Pietruszkę należy umyć, osuszyć, drobno posiekać, a następnie wymieszać z sumakiem i cebulą.
teraz przygotuj wątrobę: umyj ją, wytrzyj, Usuń ścięgna i filmy i pokrój w małe paski.
na gorącej patelni przez 4 minuty smażyć wątrobę, uprzednio zwiniętą w mące. Ponieważ nie lubię tłustych potraw, smażone paski można ułożyć na serwetce, aby stos tłuszczu.
pod koniec doprawiamy wątrobę czarnym i pieprzem cayenne, solimy i układamy na rozgrzanym talerzu. Obok kładziemy marynowaną cebulę. Jako dodatek kładziemy pomidory pokrojone na 8 części (po usunięciu łodyg).
wszystko, turecka wątroba jest gotowa. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Sumak - 298 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g