jagnięcina z marchewką i cebulą

Oryginalna mieszanka produktów będzie miłym odkryciem!
AnnageAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 13 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 17 % 4 g
119 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

zgodnie z tym przepisem kulinarnym możesz przygotować jedną porcję doskonałego dania tatarskiego z kuchni tatarskiej. Aby to zrobić, mięso wołowe lub końskie uwolnione od kości, a także mostek jagnięcy są oczyszczane z nadmiaru tłuszczu i folii i cięte, aby uzyskać cienką warstwę 2 cm, następnie sól, pieprz, posyp 2-3 krople octu i włóż na chwilę do lodówki. Następnie wyjmujemy mięso z lodówki, jeszcze raz trochę soli, pieprzu i posypujemy pokruszonym czosnkiem, a następnie dokładnie wcieramy. Mięso ugotowane w ten sposób zawijamy w rolkę, zawiązujemy sznurkiem jak kiełbasę i smażymy na patelni do połowy ugotowanej. Następnie włóż mięso do głębokiego naczynia, dodaj bulion i posiekaną cebulę, obraną i startą marchewkę, kilka kawałków liścia laurowego, przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu, aż ugotuje się przez około pół godziny.
podawaj to jedzenie z kuchni tatarskiej, najlepiej schłodzone. Kalja jest gotowa! Dodaj posiekane warzywa i podawaj z chlebem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina jest tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy