skład / składniki
metoda gotowania
zgodnie z tym przepisem kulinarnym możesz przygotować jedną porcję doskonałego dania tatarskiego z kuchni tatarskiej. Aby to zrobić, mięso wołowe lub końskie uwolnione od kości, a także mostek jagnięcy są oczyszczane z nadmiaru tłuszczu i folii i cięte, aby uzyskać cienką warstwę 2 cm, następnie sól, pieprz, posyp 2-3 krople octu i włóż na chwilę do lodówki. Następnie wyjmujemy mięso z lodówki, jeszcze raz trochę soli, pieprzu i posypujemy pokruszonym czosnkiem, a następnie dokładnie wcieramy. Mięso ugotowane w ten sposób zawijamy w rolkę, zawiązujemy sznurkiem jak kiełbasę i smażymy na patelni do połowy ugotowanej. Następnie włóż mięso do głębokiego naczynia, dodaj bulion i posiekaną cebulę, obraną i startą marchewkę, kilka kawałków liścia laurowego, przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu, aż ugotuje się przez około pół godziny.
podawaj to jedzenie z kuchni tatarskiej, najlepiej schłodzone. Kalja jest gotowa! Dodaj posiekane warzywa i podawaj z chlebem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g