pieczony bakłażan z pomidorami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Bakłażany umyć i pokroić w plasterki, zalać wodą i solą. Pozostaw je na pół godziny, a następnie spuść wodę.
Krok 3:
Na rozgrzanej i natłuszczonej patelni ułożyć bakłażany
Krok 4:
Smażyć z obu stron.
Krok 5:
W międzyczasie pokrój pomidory w plasterki
Krok 6:
Wymieszaj majonez i czosnek wyciśnięty przez prasę
Krok 7:
Gotowe bakłażany smarujemy mieszanką majonezu
Krok 8:
Rozłóż pomidory na wierzchu i udekoruj zielenią, jeśli chcesz
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g