saute boćwina ze skórką z cytryny

ważne jest, aby nie tylko smaczne, ale także zdrowe? Gotuj saute z boćwiny! Boćwina to burak liściasty, bardzo zdrowy i smaczny produkt. Dziś proponuję ugotować saute z boćwiną-wspaniały dodatek do wszystkiego lub-niezależne danie. Smaczne i pożywne!
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 57 % 8 g
węglowodany 29 % 4 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

gotuj saute boćwinę w ten sposób:

1. Liście boćwiny należy umyć i wysuszyć.
2. Oddziel sadzonki wraz z pogrubioną częścią środkowej żyły od liści, pokrój w kostkę. Pokrój liście na talerze.
3. Rozgrzej patelnię z grubym dnem, dodaj oliwę z oliwek, posiekane sadzonki boćwiny, skórkę z cytryny i posiekane chili. Smażyć na wystarczająco dużym ogniu, aż sadzonki będą miękkie.
4. Następnie dodaj czosnek, wymieszaj i smaż nie dłużej niż 30 sekund.
5. Dodaj połowę liści boćwiny i smaż, aż zmiękną.
6. Następnie kolejna połowa pozostałej części, gotuj przez 2-3 minuty.
7. Następnie dodaj pozostałe liście i smaż przez 1-2 minuty. Na koniec dodaj sól, wymieszaj.

lepiej podawać saute na gorąco jako dodatek, ale możesz też jako samodzielne danie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Boćwina - 19   kcal/100g

Podobne przepisy