skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Pokrój cebulę w kostkę, grzyby w plasterki.
Krok 3:
Na patelni roztop masło, dodaj cebulę i smaż przez 2-3 minuty. Dodaj grzyby i smaż, aż ciecz wyparuje. Na samym końcu dodaj posiekany czosnek i zioła.
Krok 4:
Mięso kroimy na kawałki o grubości 1 cm.
Krok 5:
Bij każdą część.
Krok 6:
Zetrzyj ser i dodaj do grzybów. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Krok 7:
Dopraw mięso solą i pieprzem. Jeśli ubite mięso okazało się duże, kroimy je na 2 części. Rozłóż 1 łyżeczkę na mięsie. nadzienie i zwiń w rolkę. W razie potrzeby każdą rolkę można związać nitką lub zabezpieczyć szpikulcem.
Krok 8:
Powstałe bułki smażymy na oleju roślinnym po obu stronach, aż będą chrupiące. Krucheniki wkładamy do rondla, napełniamy szklanką wody (może trochę więcej, woda powinna pokryć połowę) i dusimy na małym ogniu przez około godzinę lub do miękkości.
Krok 9:
W razie potrzeby, 10 minut przed gotowaniem, możesz dodać 150 g kwaśnej śmietany do garnka na krucheniki(wcześniej dodaj 1 łyżeczkę do śmietany. mąka, zagęści sos i nie pozwoli śmietanie zwinąć się). I dusić do miękkości. Otrzymasz bardzo smaczny sos śmietanowy.
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g