wątróbka drobiowa z ziemniakami w powolnej kuchence

Lubisz gotować w powolnej kuchence? Przeczytaj nowy przepis i spróbuj! Ziemniaki z wątróbką drobiową w powolnej kuchence są bardzo delikatne, gotowane i pachnące, a nadzienie z kwaśnej śmietany doskonale uzupełnia danie. Spróbuj!
ŻanatAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 32 % 8 g
węglowodany 40 % 10 g
137 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 55 min

1. Oczyszczamy wątrobę z filmów, żył, myjemy pod bieżącą wodą.

2. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie.

3. Włącz Multicooker, wybierz tryb "Multipowar", ustaw temperaturę na 160 stopni, wlej połowę oleju roślinnego i rozłóż przygotowaną cebulę. Smaż przez 5 minut, następnie dodaj wątrobę i gotuj przez kolejne 5 minut, po czym włóż wszystko do miski.

4. Moje ziemniaki, obierz, pokrój na kawałki. Wlej pozostały olej roślinny do miski i smaż na nim ziemniaki przez 10 minut (użyj tego samego trybu i tej samej temperatury).

5. Zwróć wątrobę z cebulą do miski, dodaj sól i pieprz.

6. Rozłóż śmietanę w misce, wlej 100 ml wody, wymieszaj. Wlej składniki do miski tą mieszanką, wymieszaj, gotuj w tym samym trybie przez 20 minut.

7. Opłucz koperek, osusz papierową serwetką, drobno posiekaj.

8. Udekoruj gotowe danie posiekanym koperkiem.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy