skład / składniki
metoda gotowania
1. Oczyszczamy wątrobę z filmów, żył, myjemy pod bieżącą wodą.
2. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie.
3. Włącz Multicooker, wybierz tryb "Multipowar", ustaw temperaturę na 160 stopni, wlej połowę oleju roślinnego i rozłóż przygotowaną cebulę. Smaż przez 5 minut, następnie dodaj wątrobę i gotuj przez kolejne 5 minut, po czym włóż wszystko do miski.
4. Moje ziemniaki, obierz, pokrój na kawałki. Wlej pozostały olej roślinny do miski i smaż na nim ziemniaki przez 10 minut (użyj tego samego trybu i tej samej temperatury).
5. Zwróć wątrobę z cebulą do miski, dodaj sól i pieprz.
6. Rozłóż śmietanę w misce, wlej 100 ml wody, wymieszaj. Wlej składniki do miski tą mieszanką, wymieszaj, gotuj w tym samym trybie przez 20 minut.
7. Opłucz koperek, osusz papierową serwetką, drobno posiekaj.
8. Udekoruj gotowe danie posiekanym koperkiem.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g