skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pyszny i soczysty kebab w piekarniku na poduszce cebulowej? Bardzo proste. Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Weź wieprzowinę bez kości. Wybierz zawartość tłuszczu w mięsie według własnych upodobań. Odpowiednia jest szyja, łopatka, szynka. Jeśli masz duże żarówki, takie jak moje, wystarczą dwa kawałki.
Krok 2:
Umyj wieprzowinę, osusz i pokrój na porcje. Włóż mięso do miski. Dodaj przyprawy do mięsa, pieprzu i soli (jeśli sól jest już częścią mieszanki przypraw, nie trzeba jej dodawać). Wlej 1 łyżkę. ocet i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3:
Dokręć miskę mięsa folią spożywczą i wstaw do lodówki na noc. Jeśli nie można marynować mięsa przez długi czas, wystarczy 2-3 godziny.
Krok 4:
Obierz i pokrój cebule w pierścienie.
Krok 5:
Włóż cebulę do miski, wlej wodę, pozostały ocet, dodaj cukier. Dobrze wymieszaj i pozostaw do marynowania na 1 godzinę.
Krok 6:
Włóż całą marynowaną cebulę do rękawa do pieczenia.
Krok 7:
Rozłóż wieprzowinę na cebuli. Zawiąż rękaw po obu stronach, aby sok nie wyciekł. Na górze wykonaj trzy małe nakłucia nożem, aby para mogła się wydostać.
Krok 8:
Przenieś rękaw z mięsem na blachę do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C na 40-50 minut. Bardzo ważne jest, aby skupić się na piekarniku i wielkości kawałków. Ponieważ w różnych piekarnikach czas pieczenia może wymagać mniej lub więcej. Dla kogoś w określonym czasie mięso nie zostanie upieczone, ale dla kogoś wyschnie. Po 30 minutach od rozpoczęcia pieczenia sprawdź mięso pod kątem gotowości. Im większe kawałki, tym dłużej się pieczą.
Krok 9:
Następnie wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika, pokrój rękaw na wierzch, polej mięso uwolnionym sokiem i wróć do piekarnika na około 20-25 minut lub krócej. Ważne jest, aby nie suszyć mięsa, więc jeśli widzisz, że wieprzowina jest już gotowa, nie możesz jej dodatkowo upiec w otwartym rękawie. Smacznego!
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g