skład / składniki
metoda gotowania
1. Wypatrosz rybę, usuń skrzela, ogon i płetwy. Przetrzyj tusze solą i pozostaw na 15 minut.
2. Ugotuj ryż, wstępnie spłukując. Możesz ugotować go w wodzie w stosunku 1 do 2, a następnie spłukać. I możesz ugotować go w dużej ilości wody, a następnie po prostu wrzucić do durszlaka - kto lubi. Podczas gotowania ryżu dodaj 0,5 łyżeczki.sól.
3. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju słonecznikowego i smaż mrożone warzywa przez około 10 minut, aż będą miękkie. Następnie dodaj gotowy ryż do warzyw, podgrzej go przez 2 minuty z warzywami, dodaj masło do ryżu i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Dopraw do smaku. Ułóż gotowe nadzienie rybne na talerzu i pozwól mu lekko ostygnąć.
4. Wypełnij brzuch nadzieniem, w razie potrzeby przypnij wykałaczkami lub zszyj. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.
5. Na blasze wyłóż folię i posmaruj cienką warstwą oleju słonecznikowego. Ułóż poduszkę z cebuli, a na wierzchu rybę.
6. Owinąć folią i włożyć blachę do pieczenia z rybą do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Gotuj przez 25 minut, następnie otwórz folię, połóż cienko pokrojoną cytrynę na rybie i włóż blachę do pieczenia do piekarnika na 5-10 minut.
miłego!
P. S. każda ryba nadaje się do tego przepisu, sprawdzone. Jeśli gotujesz na wakacje, pokrój rybę nie na brzuchu, ale na górnej płetwie, wyjmij kości i wnętrzności i połóż rybę na brzuchu - otrzymasz łódkę do nadziewania. W tej formie nadzienie posypuje się serem, aby uzyskać piękną skórkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Meksykańska mieszanka mrożona - 72 kcal/100g