makrela nadziewana mieszanką meksykańską w piekarniku

faszerowana ryba - zarówno na obiad, jak i na wakacje! Gotuj i zaskakuj! Takie przepisy zachwycają prostotą i wszechstronnością produktów. Wszystko, czego potrzebujesz do tego przepisu, można zwykle znaleźć w większości zamrażarek i szafek kuchennych.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 10 g
tłuszcze 41 % 12 g
węglowodany 24 % 7 g
173 kcal
IG: 43 / 57 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Wypatrosz rybę, usuń skrzela, ogon i płetwy. Przetrzyj tusze solą i pozostaw na 15 minut.
2. Ugotuj ryż, wstępnie spłukując. Możesz ugotować go w wodzie w stosunku 1 do 2, a następnie spłukać. I możesz ugotować go w dużej ilości wody, a następnie po prostu wrzucić do durszlaka - kto lubi. Podczas gotowania ryżu dodaj 0,5 łyżeczki.sól.
3. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju słonecznikowego i smaż mrożone warzywa przez około 10 minut, aż będą miękkie. Następnie dodaj gotowy ryż do warzyw, podgrzej go przez 2 minuty z warzywami, dodaj masło do ryżu i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Dopraw do smaku. Ułóż gotowe nadzienie rybne na talerzu i pozwól mu lekko ostygnąć.
4. Wypełnij brzuch nadzieniem, w razie potrzeby przypnij wykałaczkami lub zszyj. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.
5. Na blasze wyłóż folię i posmaruj cienką warstwą oleju słonecznikowego. Ułóż poduszkę z cebuli, a na wierzchu rybę.
6. Owinąć folią i włożyć blachę do pieczenia z rybą do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Gotuj przez 25 minut, następnie otwórz folię, połóż cienko pokrojoną cytrynę na rybie i włóż blachę do pieczenia do piekarnika na 5-10 minut.
miłego!
P. S. każda ryba nadaje się do tego przepisu, sprawdzone. Jeśli gotujesz na wakacje, pokrój rybę nie na brzuchu, ale na górnej płetwie, wyjmij kości i wnętrzności i połóż rybę na brzuchu - otrzymasz łódkę do nadziewania. W tej formie nadzienie posypuje się serem, aby uzyskać piękną skórkę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Meksykańska mieszanka mrożona - 72   kcal/100g

Podobne przepisy