biszkopt z mąki kukurydzianej
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy nasze składniki.
Krok 2:
Ubij schłodzone jajka z cukrem.
Krok 3:
Dodaj mąkę kukurydzianą i delikatnie wymieszaj. Wlej ciasto do formy. Wkładamy do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 200-220 C.
Krok 4:
Niech biszkopt ostygnie. Oto nasz deser na herbatę i gotowy! Chociaż możesz zrobić lekkie ciasto z takiego biszkoptu. Postanowiłam nie przestawać. Cięte wzdłuż.
Krok 5:
Namoczyłem ciasta rozcieńczonym skondensowanym mlekiem, a następnie pokryłem śmietaną z cukrem.
Krok 6:
Posypane kawałkami czekolady na wierzchu.
Krok 7:
Smacznego!
z takiego biszkoptu możesz zrobić ciasto z prostym kremem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g