gulasz warzywny z dynią

gulasz z dyni jest idealny na rodzinny posiłek! Wspaniały przepis kulinarny kuchni amerykańskiej-specjalnie dla miłośników chudych i lekkich potraw (zwłaszcza jeśli masło zostanie zastąpione masłem roślinnym). Bardzo smaczne, bardzo zdrowe, bardzo ładnie wygląda na płaskim białym talerzu.
ilgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 38 % 5 g
węglowodany 54 % 7 g
71 kcal
IG: 43 / 0 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy wszystkie niezbędne produkty i patrzymy na przepis, jak zrobić gulasz z dyni i warzyw.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz dynię i pokrój w drobną kostkę (jeśli dynia nie jest zbyt młoda i nie jest wodnista, pokrój ją bardzo drobno, aby szybciej się ugotowała).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę kroimy w cienkie pierścienie, a następnie wrzucamy na patelnię z roztopionym masłem i dusimy (dusimy, nie smażymy), aż cebula stanie się przezroczysta. Na koniec dodaj wyciśnięty czosnek. Pokrój słodką paprykę na pół pierścienia i dodaj ją do cebuli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Natychmiast wrzucamy tutaj surową dynię. Zmniejszamy ogień, mieszamy i gotujemy dosłownie przez trzy minuty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po usunięciu z ognia, wzięciu prostokątnej blachy do pieczenia, posmarowaniu masłem, soli i rozprowadzeniu mieszanki warzywnej z czosnkiem, pieczeniu w piekarniku przez około dwadzieścia minut. Nasz piekarnik powinien być rozgrzany do stu osiemdziesięciu stopni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Taki gulasz z dyni może być idealnym dodatkiem do grillowanego mięsa: wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, drobiu. Takie jedzenie dobrze komponuje się również z gotowanym ryżem (sprawdzone osobiście).

to witaminowe i pożywne danie przyniesie organizmowi maksymalne korzyści, biorąc pod uwagę jego skład, a to jest dynia i inne warzywa, z których każde przyczyni się do naszego zdrowia. Danie należy do kategorii budżetowej - oznacza to, że nie wydasz dużo na zakup wszystkich niezbędnych produktów. Może są już na wyciągnięcie ręki, wtedy w ogóle nie musisz iść do sklepu. Uwielbiam gotować i jeść ten gulasz z dyni, podobnie jak cała moja rodzina, która jest zwolenniczką i zwolenniczką zdrowego odżywiania. Często gotujemy go w kraju, gdzie w moim ogrodzie rosną wszystkie niezbędne warzywa. Możesz gotować to danie przez cały rok, ponieważ dynię, paprykę, cebulę i czosnek zawsze można kupić w sklepie, chyba że masz własne zapasy. Kupuję tylko pieprz, wszystko inne jest w nadmiarze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g

Podobne przepisy