skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy wszystkie niezbędne produkty i patrzymy na przepis, jak zrobić gulasz z dyni i warzyw.
Krok 2:
Obierz dynię i pokrój w drobną kostkę (jeśli dynia nie jest zbyt młoda i nie jest wodnista, pokrój ją bardzo drobno, aby szybciej się ugotowała).
Krok 3:
Cebulę kroimy w cienkie pierścienie, a następnie wrzucamy na patelnię z roztopionym masłem i dusimy (dusimy, nie smażymy), aż cebula stanie się przezroczysta. Na koniec dodaj wyciśnięty czosnek. Pokrój słodką paprykę na pół pierścienia i dodaj ją do cebuli.
Krok 4:
Natychmiast wrzucamy tutaj surową dynię. Zmniejszamy ogień, mieszamy i gotujemy dosłownie przez trzy minuty.
Krok 5:
Po usunięciu z ognia, wzięciu prostokątnej blachy do pieczenia, posmarowaniu masłem, soli i rozprowadzeniu mieszanki warzywnej z czosnkiem, pieczeniu w piekarniku przez około dwadzieścia minut. Nasz piekarnik powinien być rozgrzany do stu osiemdziesięciu stopni.
Krok 6:
Taki gulasz z dyni może być idealnym dodatkiem do grillowanego mięsa: wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, drobiu. Takie jedzenie dobrze komponuje się również z gotowanym ryżem (sprawdzone osobiście).
to witaminowe i pożywne danie przyniesie organizmowi maksymalne korzyści, biorąc pod uwagę jego skład, a to jest dynia i inne warzywa, z których każde przyczyni się do naszego zdrowia. Danie należy do kategorii budżetowej - oznacza to, że nie wydasz dużo na zakup wszystkich niezbędnych produktów. Może są już na wyciągnięcie ręki, wtedy w ogóle nie musisz iść do sklepu. Uwielbiam gotować i jeść ten gulasz z dyni, podobnie jak cała moja rodzina, która jest zwolenniczką i zwolenniczką zdrowego odżywiania. Często gotujemy go w kraju, gdzie w moim ogrodzie rosną wszystkie niezbędne warzywa. Możesz gotować to danie przez cały rok, ponieważ dynię, paprykę, cebulę i czosnek zawsze można kupić w sklepie, chyba że masz własne zapasy. Kupuję tylko pieprz, wszystko inne jest w nadmiarze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g