nadziewane muszle w sosie

wspaniały sposób na urozmaicenie codziennego menu! Gotuj! Danie jest ulubieńcem nie tylko w naszym domu, ale także prawie wszystkich moich krewnych i znajomych. Są bardzo zaskoczeni, próbując go u nas po raz pierwszy, a następnie proszą o przepis i sami gotują. I zastanawiamy się, jak możesz nie wiedzieć o tak prostym i smacznym daniu) podzieliłem się z Tobą przepisem, może ktoś również odkryje makaron-muszle z drugiej strony))
OLICZKAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 8 g
tłuszcze 14 % 3 g
węglowodany 50 % 11 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min

zacznij od nadzienia. Pozwól wodzie z piersiami zagotować się na dużym ogniu, zmniejsz ogień do umiarkowanego i dodaj pieprz, Lavrushka, sól, zioła do bulionu. Gotuj pierś jeszcze przez kilka minut.

W międzyczasie podsmaż posiekaną cebulę i drobno startą marchewkę. Ugotuj jajka na twardo.

wszystkie te gotowe składniki-piersi z kurczaka, część podsmażonej cebuli, marchwi i jaj kurzych - można zamienić w mięso mielone za pomocą blendera lub można posiekać pierś z jajkami tak drobno, jak cebulę i marchewkę, mieszając wszystko ręcznie.

następnie musisz nadziewać muszle i ułożyć je na dnie głębokiego naczynia do pieczenia, wlać bulion z kurczaka na co najmniej 2/3 wysokości muszli. Pozostaw około 200 ml bulionu na sos, ale jeśli w tym samym czasie bulion na muszle nie wystarczy, dodaj do nich wodę.

piec naczynie w piekarniku, aż muszle ugotują się zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

w tym czasie do sosu należy gotować grzyby w bulionie z kurczaka, aż będą ugotowane. Dodaj resztę podsmażonej cebuli i marchewki, śmietanę. Doprowadzić mieszaninę do konsystencji sosu w blenderze. Następnie zagotuj sos i dodaj drobno starty ser, świeży posiekany koperek, lekko wymieszaj.

teraz, gdy wszystkie składniki potrawy są gotowe, możesz podać je do stołu.

do serwowania wygodnie jest użyć szerokiego naczynia, umieszczając na środku sos z sosem i układając nadziewane muszle.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Makaron muszelkowy - 344   kcal/100g

Podobne przepisy