skład / składniki
metoda gotowania
zacznij od nadzienia. Pozwól wodzie z piersiami zagotować się na dużym ogniu, zmniejsz ogień do umiarkowanego i dodaj pieprz, Lavrushka, sól, zioła do bulionu. Gotuj pierś jeszcze przez kilka minut.
W międzyczasie podsmaż posiekaną cebulę i drobno startą marchewkę. Ugotuj jajka na twardo.
wszystkie te gotowe składniki-piersi z kurczaka, część podsmażonej cebuli, marchwi i jaj kurzych - można zamienić w mięso mielone za pomocą blendera lub można posiekać pierś z jajkami tak drobno, jak cebulę i marchewkę, mieszając wszystko ręcznie.
następnie musisz nadziewać muszle i ułożyć je na dnie głębokiego naczynia do pieczenia, wlać bulion z kurczaka na co najmniej 2/3 wysokości muszli. Pozostaw około 200 ml bulionu na sos, ale jeśli w tym samym czasie bulion na muszle nie wystarczy, dodaj do nich wodę.
piec naczynie w piekarniku, aż muszle ugotują się zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub około 15 minut w temperaturze 200 stopni.
w tym czasie do sosu należy gotować grzyby w bulionie z kurczaka, aż będą ugotowane. Dodaj resztę podsmażonej cebuli i marchewki, śmietanę. Doprowadzić mieszaninę do konsystencji sosu w blenderze. Następnie zagotuj sos i dodaj drobno starty ser, świeży posiekany koperek, lekko wymieszaj.
teraz, gdy wszystkie składniki potrawy są gotowe, możesz podać je do stołu.
do serwowania wygodnie jest użyć szerokiego naczynia, umieszczając na środku sos z sosem i układając nadziewane muszle.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Makaron muszelkowy - 344 kcal/100g

