Sernik po francusku

Twoje dzieci z pewnością pokochają ten delikatny i pyszny sernik! Wspaniała aplikacja do herbaty.
♥Nata╬♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 10 g
tłuszcze 34 % 20 g
węglowodany 49 % 29 g
329 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

posiekaj schłodzoną margarynę zmieszaną z mąką nożem. Dodaj sól, cukier (1 stół.l), soda i wanilina. Wszystkie składniki są cięte do stanu niezbyt drobnego okruchu.

dodaj resztę cukru i jajek do twarogu. Dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka.

rozłóż połowę ciasta równą warstwą na blasze do pieczenia. Rozłóż na nim nadzienie twarogowe, a resztę ciasta na nadzieniu, również w jednolitej warstwie.

pieczemy sernik francuski w piekarniku rozgrzanym do 200-250 stopni, aż będzie złotobrązowy, około 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy