ostry sos z pieczonej papryki do kebabu

ostry sos do mięsa i drobiu na bazie papryki.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 67 % 12 g
węglowodany 28 % 5 g
134 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

paprykę wysyłamy do pieczenia w piekarniku lub na otwartym ogniu na kuchence. Smażyć na czarną skórkę. Smażona papryka jest wysyłana do gęstej torby lub do garnka z gęstą pokrywką, aby się pocić, dzięki czemu znacznie łatwiej będzie usunąć skórkę. Pozwól papryce ostygnąć i obierz skórę i nasiona. Do miski kombajnu wysyłamy chili (możesz dodać więcej mniej, skup się na swoim smaku), czosnek, paprykę, sól, cukier i czarny pieprz, wszystko ubijamy stopniowo dodając olej. Gotowy sos wysyłamy do lodówki na godzinę. Ten sos doskonale nadaje się do mięsa, drobiu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy