ostry sos z pieczonej papryki do kebabu
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
paprykę wysyłamy do pieczenia w piekarniku lub na otwartym ogniu na kuchence. Smażyć na czarną skórkę. Smażona papryka jest wysyłana do gęstej torby lub do garnka z gęstą pokrywką, aby się pocić, dzięki czemu znacznie łatwiej będzie usunąć skórkę. Pozwól papryce ostygnąć i obierz skórę i nasiona. Do miski kombajnu wysyłamy chili (możesz dodać więcej mniej, skup się na swoim smaku), czosnek, paprykę, sól, cukier i czarny pieprz, wszystko ubijamy stopniowo dodając olej. Gotowy sos wysyłamy do lodówki na godzinę. Ten sos doskonale nadaje się do mięsa, drobiu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g








