skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z piklami i kiełbasą? Przygotuj jedzenie. Wstępnie ugotuj ziemniaki. Jeśli ziemniaki zostaną z kolacji, to w porządku - sałatka nie pogorszy się. Mam pół wędzoną kiełbasę, ale będzie pyszna z szynką i carbonadą. Weź olej roślinny, którego smak lubisz. Wziąłem czerwoną cebulę sałatkową, możesz użyć zwykłej cebuli. Mam go mały, ale jeśli żarówka jest duża, weź połowę.
Krok 2:
Przygotuj sos sałatkowy. Jak zrobić tankowanie? Weź natychmiast miskę, w której będziesz gotować sałatkę. Obierz cebulę sałatkową i drobno posiekaj. Napełnij go octem winnym. Wymieszaj, lekko ugniatając cebulę łyżką. Pietruszkę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodaj posiekaną natkę pietruszki do cebuli, włóż musztardę zbożową i wlej olej roślinny. Dobrze wymieszaj dressing.
Krok 3:
Ugotuj ziemniaki. Jak gotować ziemniaki w mundurkach? Umieść czyste bulwy w garnku z zimną wodą i gotuj na dużym ogniu. Po ugotowaniu zmniejsz ogień. Gotuj ziemniaki przez około 25 minut na małym ogniu. Sprawdź gotowość ostrym nożem - powinien swobodnie przebijać bulwy. Odcedź wodę, ostrożnie obierz ziemniaki i pokrój w małe kostki. Dodaj go do dressingu.
Krok 4:
Wrzuć ziemniaki z dressingiem i ostudź w salaterce. Odbywa się to tak, że ziemniaki są nasycone sosem i stają się bardziej aromatyczne. W przypadku ogórków kiszonych odetnij końcówki. Pokrój ogórki tak jak ziemniaki. Dodaj pokrojone ogórki do sałatki.
Krok 5:
Uwolnij kiełbasę z folii i pokrój w ten sam sposób — w kostkę. Dodaj posiekaną kiełbasę do sałatki.
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce. W razie potrzeby do sałatki można dodać zmielony czarny pieprz, sól, chociaż dla mnie sól w sałatce wystarcza z kiełbasy i ogórków. Podawaj sałatkę po schłodzeniu w lodówce przez około godzinę. Smacznego!
sałatki ziemniaczane to danie kuchni europejskiej, najczęściej spotykane w kuchni niemieckiej. Głównymi składnikami takich sałatek (od razu jest to jasne z nazwy) są gotowane ziemniaki. Najlepiej gotować w skórce, aby zachować wszystkie przydatne substancje. Oprócz ziemniaków do sałatki dodaje się cebulę, ogórki kiszone, boczek, solone ryby itp.
uwielbiam sałatki ziemniaczane i często je gotuję, używając ich jako pełnego posiłku na lunch lub kolację. Same ziemniaki są zawsze w domu i można je uzupełnić wieloma produktami. Wydaje się, że jest to prosty przepis na sałatkę, a jego interpretacja jest ogromna. Dlatego eksperymentując ze składnikami, możesz za każdym razem przygotować dla siebie nową sałatkę.
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g