sieja morska na parze
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Tuszę siei pocieramy grubą solą morską na zewnątrz i wewnątrz. Obierz imbir, pokrój w cienkie paski, możesz zetrzeć na koreańskiej tarce do warzyw.
2. Połóż rybę na sitku na parę, posyp imbirem. Wlej wodę do miski multicookera (wystarczy 1 litr), ustaw program "PARA", gdy woda się zagotuje, zainstaluj sitko z rybą, zamknij pokrywkę.
3. Gotuj przez 15 minut, a następnie rozłóż na naczyniu, natychmiast polej sosem sojowym.
4. Posiekaj zieloną cebulę, posyp ją sieją, pieprzem. Podgrzewamy olej arachidowy i sezamowy w kuchence mikrofalowej lub na kuchence, podlewamy nim ryby i podajemy.
możesz udekorować danie do smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Masło orzechowe - 895 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Sig - 144 kcal/100g