sieja morska na parze

najzdrowszy sposób na gotowanie ryb ! Sieja morska na parze zachwyci swoim doskonałym smakiem, mięso jest tak delikatne i soczyste, że nie można się oderwać. Imbir nadaje siei pikanterii, nie zaleca się dodawania dużej ilości przypraw. Jako dodatek do takiej ryby bardzo smaczne jest podawanie gotowanego ryżu lub warzyw.
Alina WiktorowskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 15 g
tłuszcze 29 % 10 g
węglowodany 29 % 10 g
160 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Tuszę siei pocieramy grubą solą morską na zewnątrz i wewnątrz. Obierz imbir, pokrój w cienkie paski, możesz zetrzeć na koreańskiej tarce do warzyw.

2. Połóż rybę na sitku na parę, posyp imbirem. Wlej wodę do miski multicookera (wystarczy 1 litr), ustaw program "PARA", gdy woda się zagotuje, zainstaluj sitko z rybą, zamknij pokrywkę.

3. Gotuj przez 15 minut, a następnie rozłóż na naczyniu, natychmiast polej sosem sojowym.

4. Posiekaj zieloną cebulę, posyp ją sieją, pieprzem. Podgrzewamy olej arachidowy i sezamowy w kuchence mikrofalowej lub na kuchence, podlewamy nim ryby i podajemy.

możesz udekorować danie do smaku.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 895   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Sig - 144   kcal/100g

Podobne przepisy