skład / składniki
metoda gotowania
bierzemy kapustę pekińską i kroimy. Zasadniczo możesz rozerwać go rękami - dla kogo jest to wygodniejsze. Możesz go również zastąpić, na przykład, liśćmi sałaty, jeśli lubisz je bardziej.
następnie oddziel zakupione winogrona od gałązek. Pokrój wszystkie winogrona na pół i dodaj do przygotowanej kapusty. Zielona cebula, warzywa również posiekane i dodane do sałatki i trochę soli.
bardzo wygodnie jest kupić wędzoną szynkę z kurczaka, ponieważ nie musisz jej przygotowywać, pozostaje tylko pokroić, pokroić mięso w małe kostki i włożyć wszystko do sałatki.
ale to nie wszystko. Teraz musisz zrobić tankowanie. Przygotowanie jest bardzo proste-wystarczy wymieszać odpowiednie składniki, tj. sezam, sok z cytryny, a także oliwę z oliwek.
następnie po prostu polej naszą sałatkę tym dressingiem i dobrze wymieszaj, aby wszystkie produkty zostały nasycone. Naprawdę łatwe, prawda? Sałatkę można nakarmić nieoczekiwanymi gośćmi i domownikami. A co najważniejsze, zajmuje to trochę czasu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Wędzone udka - 220 kcal/100g