Sałatka grecka z papryką Dungan i serem feta

danie wyróżniające się różnorodnym smakiem! Wspaniały przepis na szybką sałatkę z dostępnych produktów, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy swoim niezwykłym bogatym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 59 % 10 g
węglowodany 24 % 4 g
117 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania sałatki greckiej o bogatym i niezwykłym smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować sos, wlej trzy łyżki oliwy z oliwek do miski i dodaj jedną łyżkę sosu sojowego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj jedną łyżeczkę ziół prowansalskich do miski i wyciśnij sok z połowy cytryny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i pozwól ugotowanemu sosowi sałatkowemu trochę zaparzyć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj dobrze umyte liście sałaty na kawałki i włóż je do obszernej miski do serwowania sałatki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój jeden świeży ogórek w dowolną średnią kostkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Równomiernie rozłóż pokrojony w kostkę ogórek na liściach sałaty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój połowę papryki dungańskiej w dowolne paski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż pokrojoną w paski paprykę dungańską w misce i ułóż równomierną warstwę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój trzy pomidory w dowolną średnią kostkę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pomidory pokrojone w kostkę wkładamy do wspólnej miski i mieszamy warzywa rękami.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Około siedemdziesięciu gramów sera" feta & quot; kroimy w dowolną średnią kostkę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż i równomiernie ułóż kawałki sera w sałatce.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż do sałatki około dwunastu całych oliwek.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Doprawiamy sałatkę gotowanym i zaparzonym sosem.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dodaj mieszankę czarnej i czerwonej papryki do sałatki do smaku.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

pyszna sałatka energetyzująca - przepis na sałatkę grecką! Dla wielu jest "ulubioną sałatką"! Jest kochany za bogaty, wieloaspektowy i niezwykły smak. To wyjątkowe Greckie danie jest przygotowywane z dostępnych produktów i wywołuje nieopisaną gastronomiczną Rozkosz. Cieszą się, otrzymując w zamian ładunek energii i witaminy-sałatkę dla prawdziwych mężczyzn! Kluczowym składnikiem sałatki jest feta-tradycyjny grecki ser z mleka owczego lub koziego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Ser"feta" - 290   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy