surowa sałatka z dyni Vitaminka
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
obieramy wszystkie warzywa i owoce: marchewkę, dynię, grejpfruta i gruszki. Następnie pocieramy je koreańską tarką (do marchwi), z wyjątkiem grejpfruta - dzielimy na plasterki i usuwamy biały film.
wymieszaj śmietanę z cukrem pudrem, sokiem z cytryny, skórką, kruszonymi orzechami. Wszystko mieszamy, aż cukier puder się rozpuści.
łączymy obie masy ze sobą i mieszamy.
wszystko, surową sałatkę z dyni można podawać.
wymieszaj śmietanę z cukrem pudrem, sokiem z cytryny, skórką, kruszonymi orzechami. Wszystko mieszamy, aż cukier puder się rozpuści.
łączymy obie masy ze sobą i mieszamy.
wszystko, surową sałatkę z dyni można podawać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Grejpfrut - 29 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g