domowe wino z czeremchy
skład / składniki
30
porcje:
metoda gotowania
30do przygotowania domowego wina z czeremchy według tego przepisu potrzebujemy przede wszystkim niemytej jagody.
przygotuj pojemnik o pojemności około 10 litrów.
weź 200 ml jagód i wlej do pojemnika. Następnie dodaj 50 ml cukru.
dokładnie wymieszaj.
w ten sposób wypełniamy naszą Pojemność 75% jej całkowitej objętości.
resztę przestrzeni wypełniamy wodą pitną.
szczelnie zamknij pojemnik.
proces fermentacji będzie dość gwałtowny, od czasu do czasu należy otworzyć pojemnik i wymieszać mieszaninę.
pod koniec procesu fermentacji domowe wino z czeremchy jest filtrowane i butelkowane.
gotowe wino jest przechowywane w chłodnym miejscu.
wino jest prawie czarne, ma niesamowity aromat i bogaty smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Czeremcha - 27 kcal/100g