domowe wino z czeremchy

cierpki, aromatyczny , jasny kolor-Oceń wysoko. Łatwość przygotowania Innym ciekawym przepisem jest przygotowanie domowego wina z czeremchy.
SłonikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
40 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 45 D 12 h 15 min

30do przygotowania domowego wina z czeremchy według tego przepisu potrzebujemy przede wszystkim niemytej jagody.
przygotuj pojemnik o pojemności około 10 litrów.
weź 200 ml jagód i wlej do pojemnika. Następnie dodaj 50 ml cukru.
dokładnie wymieszaj.
w ten sposób wypełniamy naszą Pojemność 75% jej całkowitej objętości.
resztę przestrzeni wypełniamy wodą pitną.
szczelnie zamknij pojemnik.
proces fermentacji będzie dość gwałtowny, od czasu do czasu należy otworzyć pojemnik i wymieszać mieszaninę.
pod koniec procesu fermentacji domowe wino z czeremchy jest filtrowane i butelkowane.
gotowe wino jest przechowywane w chłodnym miejscu.
wino jest prawie czarne, ma niesamowity aromat i bogaty smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Czeremcha - 27   kcal/100g

Podobne przepisy