skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie dobrego wina wymaga użycia tylko dojrzałych jagód. Przed uruchomieniem jarzębiny wkładamy ją do zamrażarki na dwie do trzech godzin.
po odmrożeniu jagód kroimy je, przenosimy powstałą masę do dużej szklanej butelki, butelki lub słoika, nie ma znaczenia. Napełnij pojemnik wodą i 3 litrami soku jabłkowego, a także kilogramem cukru. Dopasowujemy bramę wody do pojemnika, zapewniając całkowitą izolację jego zawartości.
pozostaw miksturę do fermentacji w ciemności i cieple przez cały tydzień. Następnie otwórz pojemnik i wlej drugą połowę cukru. Po tym, nasze domowe wino z czerwonej jarzębiny jest pozostawione samemu sobie przez 10 dni.
powstałe lekkie wino jest filtrowane przez gazę, aby pozbyć się osadu. Po przefiltrowaniu wlej do butelek i przenieś do lodówki lub piwnicy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal/100g
- Czerwona jarzębina - 43 kcal/100g