galaretka jagodowa
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
umieść żelatynę w rondlu, a następnie polej kompotem. Pozostaw na pół godziny. Żelatyna powinna puchnąć.
następnie należy trochę podgrzać kompot z żelatyną, aby żelatyna całkowicie się rozpuściła (ale nie gotować !!!). Pozostaw powstałą ciecz do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
w formie galaretki (moja jest silikonowa) włóż umyte jagody, kawałki brzoskwini.
wlać już schłodzoną mieszaninę żelatyny i przechowywać w lodówce do całkowitego zestalenia.
aby wyjąć galaretkę z formy, musisz na chwilę zanurzyć ją w gorącej wodzie. Oczywiście tylko po to, aby woda nie dostała się na samą galaretkę.
Udekoruj gotową galaretkę jagodową według własnych upodobań.
następnie należy trochę podgrzać kompot z żelatyną, aby żelatyna całkowicie się rozpuściła (ale nie gotować !!!). Pozostaw powstałą ciecz do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
w formie galaretki (moja jest silikonowa) włóż umyte jagody, kawałki brzoskwini.
wlać już schłodzoną mieszaninę żelatyny i przechowywać w lodówce do całkowitego zestalenia.
aby wyjąć galaretkę z formy, musisz na chwilę zanurzyć ją w gorącej wodzie. Oczywiście tylko po to, aby woda nie dostała się na samą galaretkę.
Udekoruj gotową galaretkę jagodową według własnych upodobań.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Bita śmietana - 257 kcal/100g
