skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Owoce i warzywa dobrze umyć, osuszyć ręcznikiem.
Krok 2:
Obierz Kiwi, usuń tylko twarde części rdzenia, ogona i wierzchołka z gruszki. Pokrój owoce na średnie kawałki. Z pietruszki weź tylko delikatne liście.
Krok 3:
Załaduj wszystko do wysokiej miski blendera i uderz impulsami w puree. Okazuje się, że jest to dość gęsta masa.
Krok 4:
Dodaj wodę do pożądanej konsystencji, dobrze wymieszaj. Biorę wodę rozmrożoną około 10&039;. Taka woda nie jest trudna do przygotowania: już osiadłą czystą wodę z kranu wlewa się do czystego plastikowego pojemnika bez dodawania około 4 cm do szyi. Następnie wyjmij i pozwól rozmrozić w temperaturze pokojowej. Struktura stopionej wody zostanie przywrócona i stanie się znacznie bardziej użyteczna.
Krok 5:
Wlej gotowy koktajl do odpowiedniej szklanki i ciesz się napojem przez szeroką słomkę.
smoothie to dość sycący napój, owocowy bardziej odpowiedni jako śniadanie lub przekąska. Zielony koktajl jest idealny – cudownie orzeźwia.
koktajle jako kolacja nie są zbyt dobrą opcją ze względu na fakt, że owoce zawierają dużo fruktozy, która będzie zaopatrywać organizm. Wieczorem wskazane jest przygotowanie koktajlu tylko z warzyw.
smoothie nie ma specjalnych przeciwwskazań, ale nadal lepiej powstrzymać się, jeśli:
* alergia na jakiś składnik używany do przygotowania koktajlu. Może to być pomarańcza, cytryna, miód, a nawet truskawka.
* obecność wrzodów, podobnych diet i wyładowań dla organizmu również nie przyniesie nic dobrego.
* okres, w którym choroby się nasilają.
* kto ma problemy z nerkami i wątrobą.
Główną zasadą jest to, że rano pijemy napój owocowy, a wieczorem-napój warzywny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g