Sałatka orzechowa z sosem żurawinowym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój jabłka, seler, dynię (wszystkie obrane) w cienkie paski.
jabłka posyp sokiem z cytryny, aby się nie ściemniały.
drobno posiekaj orzechy.
wszystkie składniki sosu wkładamy do blendera i mielimy.
wyjdzie gęsty sos.
produkty sałatkowe mieszamy ze sobą i doprawiamy sosem.
smacznego!
jabłka posyp sokiem z cytryny, aby się nie ściemniały.
drobno posiekaj orzechy.
wszystkie składniki sosu wkładamy do blendera i mielimy.
wyjdzie gęsty sos.
produkty sałatkowe mieszamy ze sobą i doprawiamy sosem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g











