serca z kurczaka z grzybami w śmietanie

danie o pysznym aromacie i delikatnym smaku. Serca według tego przepisu są pachnące, soczyste, delikatne, nasączone kwaśną śmietaną i przyprawami. Samo danie jest proste w przygotowaniu, niedrogie i bardzo smaczne. Zawsze można go podać na rodzinny obiad lub kolację.
nataliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 50 % 12 g
węglowodany 8 % 2 g
153 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy żywność, której potrzebujemy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie umyj i osusz serca, rozkładając je na ręczniku papierowym. Możesz użyć całych serc lub pokroić je na pół. Nie kroiłam, bo bardziej lubię je całe, chyba że chodzi o jakąś sałatkę z ich udziałem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej olej roślinny na patelnię i włóż kawałek masła, odczekaj kilka minut, robiąc średni ogień. Układamy nasze serca. Jeśli dodasz tylko olej roślinny, nie będzie tak smaczny, a jeśli tylko kremowy, spali się. Moi przyjaciele często zadawali mi pytanie, jak usmażyć serca z kurczaka z grzybami w śmietanie. Tak więc moja pierwsza rada dotyczyła momentu z olejem - że należy je wymieszać. Mieszamy serca - smażymy przez 10 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz cebulę i pokrój w grube pierścienie lub półpierścienie - jak wolisz, najważniejsze jest, aby pokroić ją na większą i nie kruszyć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pieczarki, które miałem, były gotowe, smażone i już pokrojone w cienkie plasterki. Możesz wziąć surowe grzyby, ponieważ smażymy je razem z sercami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do smażonych serc dodaj cebulę i grzyby, sól i pieprz do smaku. Smaż naszą masę przez 10 minut na umiarkowanym ogniu, mieszając. Gdy cała masa jest dobrze usmażona, dodaj śmietanę. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Możesz podawać z dowolnym dodatkiem.

wczoraj szłam do pracy i weszłam do sklepu. Patrzę, leżą serca z kurczaka-dawno ich nie spotkałem. Więc pomyślałem, żeby je kupić, aby ugotować je na obiad moim ukochanym domownikom. Jeśli nie wiesz, co dziś ugotować na obiad, możesz z łatwością skorzystać z mojego przepisu. Serca smażone w śmietanie najbardziej lubię z ziemniakami. To danie nie wymaga wiele wysiłku i czasu, ale jest smaczne, satysfakcjonujące i bardzo zdrowe. Zamiast serc z kurczaka możesz wziąć dowolne, kaczkę lub indyka-w zależności od tego, co chcesz w tej chwili !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g

Podobne przepisy