bułki z makreli są szybkie i smaczne
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
na przygotowanym filecie rybnym połóż mieloną drobno posiekaną paprykę, cebulę, czosnek i natkę pietruszki, zwiń rolkę i przymocuj drewnianą szpilką. Smażyć bułki na margarynie lub maśle, włożyć do rondla, zalać bulionem lub wodą i gotować do miękkości, około 10-15 minut. Podawaj bułki z makreli z pieczonym kalafiorem lub fasolą w pomidorach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g