bułki z makreli są szybkie i smaczne

niezwykłe, smaczne, soczyste, satysfakcjonujące, aromatyczne. Kto kocha rybę, śmiało! Ten przepis lubi szybkość gotowania i niezwykły smak. Okazuje się niezwykle smaczne i satysfakcjonujące danie o niepowtarzalnym aromacie przypraw.
Svetlana.M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 12 g
tłuszcze 42 % 11 g
węglowodany 12 % 3 g
153 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

na przygotowanym filecie rybnym połóż mieloną drobno posiekaną paprykę, cebulę, czosnek i natkę pietruszki, zwiń rolkę i przymocuj drewnianą szpilką. Smażyć bułki na margarynie lub maśle, włożyć do rondla, zalać bulionem lub wodą i gotować do miękkości, około 10-15 minut. Podawaj bułki z makreli z pieczonym kalafiorem lub fasolą w pomidorach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy