cukinia w puszkach z keczupem chili

szybki przepis na domowe przygotowanie cukinii w keczupie chili. Jeśli lubisz ciekawe preparaty na zimę z cukinii, to cukinia w puszkach z keczupem chili to świetny powód, aby urozmaicić tradycyjne przepisy.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
31 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj wszystko do konserwacji cukinii-sterylizuj słoiki i gotuj pokrywki. W przygotowanych słoikach wkładamy umyte zioła do konserwacji, używam tych ziół, które wskazałem w składnikach, możesz użyć korzenia chrzanu, liści laurowych itp., co lubisz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Myjemy cukinię, w zależności od wielkości kroimy w pierścienie lub półpierścienie i wkładamy do słoików. W trakcie układania potrząsamy puszkami. aby cukinia pasowała jak najwięcej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj marynatę: w rondlu wymieszaj sól, cukier i keczup, dodaj wodę i ocet. Wszystko dokładnie wymieszaj, włóż do pieca i zagotuj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej słoiki z cukinią wrzącą marynatą. Sterylizujemy słoiki z cukinią.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Aby to zrobić, połóż serwetkę na dnie odpowiedniej patelni, umieść słoiki z cukinią i przykryj je gotowanymi pokrywkami, wlej ciepłą wodę na Ramiona słoików do garnka i umieść na kuchence. Doprowadź słoiki do wrzenia, zmniejsz ogień i sterylizuj litrowe słoiki 10 minut, dwulitrowe 20 minut, trzylitrowe 30 minut. Po określonym czasie wyjmujemy słoiki, zwijamy, odwracamy pokrywkę i owijamy, aż całkowicie ostygną.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Schłodzone słoiki z cukinią można przechowywać w spiżarni w temperaturze pokojowej. Cukinia w puszkach z keczupem chili na zimę gotowa! Smacznej zimy!

ostatnio wiele gospodyń domowych konserwuje różne warzywa w keczupie chili. W naszym kraju niektórzy producenci nawet drukują przepis na konserwowanie ogórków na paczkach keczupu chili. Jest to uzasadnione, ponieważ warzywa konserwowane według tego przepisu są bardzo smaczne, pikantne, nieco pikantne, z wyczuwalną nutą chili. Już zebrałem i podzieliłem się w mojej książce kucharskiej przygotowaniem ogórków i pomidorów na zimę z keczupem chili, dziś oferuję przepis na taki preparat z cukinii. Ten przepis dotyczy 5 litrowych słoików, mam nadzieję, że ci się spodoba.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Liście wiśni - 0   kcal/100g
  • Liście porzeczki - 0   kcal/100g

Podobne przepisy