Królewski dżem agrestowy z orzechami włoskimi
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
usuń łodygę agrestu. Usuwamy z nich miąższ wraz z ziarnami, ale robimy to, aby jagody nie zostały uszkodzone.
każda jagoda jest nadziewana orzechami.
z tych produktów gotujemy syrop. Na małym ogniu, aż syrop stanie się klarowny, a cukier się rozpuści.
wlej jagody z orzechami gorącym syropem i odstaw na noc.
rano włóż gwiazdkę anyżu gwiazdkowego do miski z syropem. Gotuj dżem na meldennym ogniu, aż się zagotuje.
wyjmij anyż, wlej dżem do słoików, przekręć.
każda jagoda jest nadziewana orzechami.
z tych produktów gotujemy syrop. Na małym ogniu, aż syrop stanie się klarowny, a cukier się rozpuści.
wlej jagody z orzechami gorącym syropem i odstaw na noc.
rano włóż gwiazdkę anyżu gwiazdkowego do miski z syropem. Gotuj dżem na meldennym ogniu, aż się zagotuje.
wyjmij anyż, wlej dżem do słoików, przekręć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Agrest - 43 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Badian - 337 kcal/100g
