marynowane buraki i marchewki
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Dobrze myjemy wierzchołki buraków, kroimy je na taką wysokość, aby zmieściły się w słoiku. Rozłóż pokrojone łodygi w wysterylizowanych pojemnikach. Dodaj posiekane szczyty marchwi.
2. Do marynaty wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i gotuj. Napełnij nasz przedmiot gotującą się marynatą.
3. Przenieś słoiki do rondla i sterylizuj przez 20 minut. Następnie zwiń pokrywki. Gdy przedmiot ostygnie, możesz go włożyć do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Liście buraka - 12 kcal/100g
- Marchewka - 35 kcal/100g