Wybierz idealne wypróbowane i prawdziwe przepisy na marchewki na stronie internetowej 1000.menu. Wypróbuj odmiany z różnymi pikantnymi ziołami, dowiedz się, jak zachować świeżość zielonego lekarza na długą zimę, przydatne cechy i przeciwwskazania. Tradycyjna medycyna przechowuje duży bagaż sposobów pomocy ciału. Dlaczego więc nie wykorzystać tej wiedzy do gotowania!
w zielonej marchewce jest tak wiele niezbędnych substancji, że błyszcząca reputacja samej marchewki blednie przed nią. W ulotkach zawartość witamin i pierwiastków śladowych jest setki razy większa. Jest to witamina A, witamina C-główne wsparcie odporności, najrzadsze w naturalnej postaci witaminy z grupy B, odpowiedzialne za stan układu nerwowego, wątroby i skóry. Należy pamiętać o pierwiastkach śladowych (Ca, Fe, Na, K, Zn, Se, i, Cu, F), z powodu których brak komórek jest po prostu niemożliwy. Do codziennego spożycia świeże wierzchołki są zbierane, gdy tylko pojawią się mocne zielone liście. Aby zaopatrzyć się w zioła na przyszłość, musisz je zebrać przed zbiorem marchwi.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na marchewki:
ciekawy przepis:
1. Dokładnie umyj wierzchołki marchwi i wszystkie pikantne warzywa pod bieżącą wodą.
2. Wysuszyć. Drobno posiekaj.
3. Dodaj czosnek, sól. Wymieszać.
4. Rozłóż w sterylnych pojemnikach.
5. Przechowywać w lodówce.
pięć najszybszych przepisów na marchewki:
| nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
|---|---|---|---|
| marchewka z ziołami i koperkiem na zimę | 25 min | 24 | +20 |
| mrożona mieszanka marchwi i buraków | 25 min | 24 | +15 |
| dressing Barszczowy z marchwi i szczawiu | 35 min | 19 | +21 |
| marynowane buraki i marchewki | 35 min | 62 | +27 |
| pomidory z marchewką i lavrushką na zimę | 40 min | 50 | +31 |
przydatne wskazówki:
* wierzchołki marchwi można również zbierać przez suszenie lub zamrażanie.
* zaleca się stosowanie go jako przyprawy do pierwszego lub drugiego, wywarów i herbaty.
• nie zaleca się spożywania wierzchołków marchwi na alergie, zaostrzenia wrzodów trawiennych, nadkwaśność żołądka, zaburzenia jelitowe.