skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak ugotować boczek wieprzowy w łuskach cebuli? Najpierw przygotuj wszystkie składniki. Potrzebujemy patelni o pojemności 2-3 litrów, w której mostek będzie swobodnie pasował. Należy również pamiętać, że łuski cebuli mają tendencję do malowania, więc weź patelnię, której nie szkoda zepsuć lub nie emaliowaną, ponieważ pigment zjada się w szkliwie. Dobrze spłucz łuskę, napełnij wodą, umieść na kuchence.
Krok 2:
Wyjaśnię, że musisz wziąć tyle wody, aby po zanurzeniu mostka woda całkowicie go przykryła (weź to pod uwagę przy wyborze naczyń do gotowania). Teraz dodaj pieprz, liść laurowy, sól, sumak, miód i płynny dym. I czekamy, aż woda się zagotuje.
Krok 3:
Gdy woda się zagotuje, zanurz boczek wieprzowy w garnku i ułóż nieobraną główkę czosnku, przekrojoną na pół. Gotuj mięso z łuską i przyprawami przez 15 minut.
Krok 4:
Po zakończeniu gotowania wyjmij patelnię z mostkiem z pieca i pozostaw patelnię na 4 godziny do zaparzenia i ostygnięcia. Następnie włóż bulion do lodówki na noc.
Krok 5:
Rano wyjmij mostek z solanki. Pokrój w cienkie plasterki. Smacznego!
nie zapominaj, że pyszne danie można przygotować tylko z dobrych składników. Wybierz świeże mięso do tego przepisu. Kilka wskazówek, jak wybrać boczek wieprzowy:
aby wybrać wysokiej jakości boczek wieprzowy, spójrz na jego plasterek. Paski smalcu i mięsa powinny być takie same i naprzemienne. Smugi boczku powinny być białe z lekkim różowym odcieniem, a mięso powinno być różowe. Konsystencja produktu powinna być jednorodna. Jeśli w mostku są ciemne plamy lub tłuszcz w Kolorze Żółtym, lepiej odmówić zakupu.
boczek wieprzowy w łuskach cebuli najlepiej gotować wieczorem. W nocy będzie miała czas na nasiąkanie, a rano będzie delikatna i pachnąca. Jeśli planujesz piknik lub rodzinną ucztę, polecam to zrobić. Wspaniała przekąska będzie gwarantowana!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płynny dym - 0 kcal/100g
- Sumak - 298 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g