skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić pierogi na serwatce? Przygotuj produkty.
Krok 2:

Dobrze opłucz wątrobę, zalej wodą i gotuj.
Krok 3:

Zróbmy test. Przesiej mąkę.
Krok 4:

Dodaj sól i sodę.
Krok 5:

Wszystko dobrze wymieszaj łyżką.
Krok 6:

Wymieszaj serwatkę z wodą, wlej Części do mąki, mieszając łyżką.
Krok 7:

Ugniataj najpierw łyżką, a następnie rękami. Zagniataj ciasto rękami przez co najmniej 6-7 minut.
Krok 8:

Kończy się bardzo gładkim, delikatnym i giętkim ciastem. Nie musisz nawet odkurzać stołu mąką podczas toczenia. Zostawiamy trochę ciasta, aby odpocząć i zająć się nadzieniem.
Krok 9:

Pokrój cebulę w kostkę.
Krok 10:

Smażyć na patelni na złoty kolor.
Krok 11:

Gotowana i schłodzona wątroba zostanie pominięta przez maszynę do mięsa.
Krok 12:

Przepuść również cebulę przez maszynę do mięsa. Sól i pieprz do smaku. Do smaku dodaję jeszcze przyprawę chmielowo-suneli)
Krok 13:

Rozwałkuj ciasto o grubości 1-1, 5 mm, Jeśli chcesz, możesz odkurzyć stół mąką dla pewności. Wytnij koła szklanką.
Krok 14:

Na każdym kółku rozłóż łyżkę nadzienia.
Krok 15:

Połącz i ściśnij krawędzie, tworząc pierogi.
Krok 16:

W ten sam sposób Rzeźbimy wszystkie pierogi.
Krok 17:

W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól, liść laurowy, olej słonecznikowy. W gotowanej wodzie układamy pierogi. Wskazane jest natychmiastowe delikatne wymieszanie, aby pierogi nie przylegały do dna. Gotuj, gotuj po gotowaniu przez 5 minut.
Krok 18:

Włóż łyżką cedzakową do miski)
Krok 19:

Podawaj na gorąco ze śmietaną) Smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Serum - 31 kcal/100g

