skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ten przepis kulinarny obejmuje przygotowanie ziemniaków i osobno podawanego sosu czosnkowego. To jedzenie przyszło do nas z kuchni bułgarskiej i jest popularne wśród tych, którzy znają sposób jego przygotowania. Dzisiaj podzielę się tą metodą również z wami.
a sposób jest bardzo prosty. Obierz ziemniaki, umyj i pokrój w kostkę, ale niezbyt małe, aby nie rozpadły się podczas gotowania. Następnie gotuj na umiarkowanym ogniu, aż będzie całkowicie ugotowany. Po ugotowaniu dokładnie odcedź ziemniaki i połóż je na talerzu. Posyp obficie drobno posiekanymi ziołami na wierzchu.
następnie przygotuj sos czosnkowy. Gotowanie jest jeszcze łatwiejsze. Czosnek należy posypać i wymieszać z olejem słonecznikowym, solą i octem. Wybierz ilość octu do smaku.
do stołu ziemniaki podaje się na talerzu, a do niego, w osobnej filiżance, sos czosnkowy.
ziemniaki z czosnkiem można spożywać samodzielnie lub jako dodatek do dań mięsnych i rybnych.
to wszystko-ziemniaki z czosnkiem są gotowe! Koniecznie spróbuj! Smakowity. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g