dżem pomidorowy z jabłkami i cytrynami

te warzywa można nie tylko zwinąć, ale także ugotować! Z cukrem! Duszne, gościnne Włochy są dobre dla przystojnych mężczyzn, melodyjnej mowy, jasnego temperamentu mieszkańców kraju i niesamowitej kuchni. Włoskie matki przygotowują pikantne, pikantne potrawy, używają do gotowania pachnących dojrzałych warzyw i owoców. Wielu z nas zna dżem z zielonych pomidorów, ale nie spotkałem jeszcze dżemu z dojrzałych pomidorów. Jednak jest i jest wspaniały. Prawdziwy włoski przepis prosto ze słonecznych Włoch, właśnie dla ciebie!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 98 % 42 g
174 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

Czas gotowania: 4 h

czerwone mięsiste pomidory zalej wrzącą wodą, aby były łatwe do czyszczenia. Zdejmij z nich skórę i zeskrob nasiona. Zmiel miąższ w blenderze na puree. Teraz musisz dodać cukier granulowany i skórkę z cytryny, a także sok z cytryny do przecieru pomidorowego. Wymieszaj wszystko i umieść w chłodnym miejscu na noc, przykrywając ręcznikiem. 
następnego dnia usuń skórkę z jabłka i przetrzyj przez sito lub użyj blendera. Połącz jabłko i przecier pomidorowy w naczyniu do gotowania dżemu. Gotuj w jednym posiłku, aż będzie ugotowany. Włosi dodają do dżemu około 25 g rumu.
gotowy schłodzony dżem wlewa się do sterylizowanych słoików.
jest przechowywany w chłodnym miejscu pod nylonowymi pokrywkami.
Viva Italia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy