skład / składniki
metoda gotowania
choć nie jest to dziwne, w dzisiejszych czasach trudno jest spotkać dżem z arbuza z jabłkami. Samo danie zasługuje na uwagę ze względu na swój smak i oryginalność. Udało mi się poznać kulinarny przepis na ten dżem od dalekich krewnych. Opowiedzieli wszystkie subtelności i główne punkty przy produkcji tego dania. W tym artykule zapoznasz się z nimi. Zacznijmy robić dżem z arbuza z jabłkami.
początkowo oddziel białą część od zewnętrznej zielonej części naszego arbuza i jasnoczerwonej. Następnie pokrój tę część na kwadraty o długości 1,5 centymetra, a następnie zanurz je w gorącej wodzie na 6-10 minut, a następnie gotuj w płynnym syropie, aż skórki będą całkowicie przezroczyste. Następnie skórki są przechowywane przez 7-10 godzin. Gotowanie odbywa się wraz z jabłkami w kilku krokach (3-4), w odstępie 3-4 godzin. Następnie dodaje się kwas cytrynowy i wanilię na końcu łyżeczki. Po wykonaniu tych manipulacji otrzymujemy pyszne jedzenie! Teraz możesz cieszyć się nowymi doznaniami smakowymi ze swoimi krewnymi. Ten dżem można gotować ze śliwkami, gruszkami, pigwą.
życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skórki arbuza - 18 kcal/100g